Helena Gwyn (knot)

Helena Gwyn

Mijn Verhaal

Anders

In 1982 werd ik geboren als oudste kind en kleinkind in een Katholiek Kempisch gezin. Een warm en huiselijk nest waarin ik tegelijk vrij snel voelde anders te zijn dan mijn leeftijdsgenoten en ruimere omgeving.
Door een hogere begaafdheid stelde ik gevestigde waarden en normen in vraag. Dit gaf vaak spanning in de communicatie en het samenleven.
Geboren als jongen voelde ik diep gewortelde verlangens naar uitdrukking van aanwezige vrouwelijke energie. Mijn hoogsensitiviteit liet mij voelen dat dit niet begrepen zou worden.
Spiritueel en filosofisch voelde ik een diepe verbinding en herkenning met Jezus en Moeder Maria. De katholieke opvoeding gaf hieraan een verwarrende kleur.

Vervreemding

Ik was Anders, dat voelde ik in elke cel van mijn Zijn. Vanuit onbegrip, angst en onwetendheid werd ik vaak uitgesloten. Ik voelde mij ongewenst zoals ik binnenin ben. In externe verwachtingen ging ik op zoek naar waardering en identiteit. Doorheen mijn puberteit en adolescentie vervreemde ik steeds meer van mijn echte Zelf. Via extremen zocht ik buiten mijzelf mijn eigen unieke midden. Voelen werd denken. Talenten werden competenties. Ik werd een hol harnas. Een masker dat zich steeds weer aanpaste aan de omgeving en de verwachtingen van anderen. Ik was de beste iemand. Vanbinnen was ik niemand.

Burn-out

Deze weg bleef ik onbewust wandelen tot aan mijn burn-out in 2014. Na 10 jaar gelukkig in het onderwijs ging het Licht uit. Het nodigde mij uit de weg naar binnen aan te gaan, verLichting te brengen waar het donker pijn deed. Het nodigde mij uit te gaan voelen en verbinding te maken met mijn Innerlijke Kind dat zich al levenslang ongewenst voelde. Ik ging bewust op zoek naar wie Ik echt Ben, vrij van maatschappelijke hokjes, stereotypes en verwachtingen.
Ik begon mijn ervaringen te delen op mijn blog. Ik ging stapsgewijs terug aan de slag met mijn visuele creativiteit in de vorm van schilderijen en digitale ontwerpen. Mijn Oorspronkelijkheid werd terug zichtbaar.

Bore-out

In april 2019 verliet ik bij een groeiende bore-out definitief het onderwijs. Ik ging te voet naar Compostela als start van een zoektocht naar wat in de vrijgekomen ruimte van binnenuit met de wereld gedeeld wil worden. Welke unieke puzzel leggen mijn talenten en mijn gekozen levenservaringen?


Mijn Naam

Mijn naam luidt voluit Helena Gwyn Nijns. Helena en Gwyn zijn mijn twee nieuwe voornamen die ik in 2014 koos bij de start van mijn transitie van biologische man naar wie ik vandaag zichtbaar ben, gewoon Mens.

Helena en Gwyn zijn beide intuïtief aangevoeld en dragen in betekenis uit waarvoor ik voel in dit leven op deze manier aanwezig te zijn. Helena betekent Lichtbrenger of fakkeldrager en ook wel Griekse schoonheid :). Gwyn is Keltisch, verbonden met Gwyneth en Guinevere (van de Arthuriaanse legende) en betekent wit, zuiver, goddelijk of spiritueel.

LichtPelgrim

Ik ervaar het Leven als een pelgrimstocht langsheen de duisternis en dualiteit in jezelf. Een weg die ons brengt naar de ervaring van onvoorwaardelijke Liefde en eenheid van die Aardse dualiteit. Het doet ons bewust ontwaken als het Licht en de Liefde die we in essentie allen zijn. Verlichting is een pelgrimstocht die je aangaat met jouw Zelf en ruimer jouw Ziel. Als LichtPelgrim bied ik mij op jouw Levensweg graag aan als reisgenoot vanuit de ervaring van mijn eigen innerlijke weg.

LichtAanwijzer

Op deze levenstocht ontmoeten we in verschillende vormen levenslessen. Soms worden we geconfronteerd met hardnekkige of onzichtbare hindernissen en omleidingen of hebben we het gevoel verloren of in cirkels te lopen. Als LichtAanwijzer kan ik via Reading en Channeling in woord en beeld een Licht werpen op wat jou weerhoudt verder te gaan of welke mogelijke richtingen in het Nu aanwezig zijn op jouw Levensweg. Evenzeer kan ik via verschillende vormen van ontwerp jouw Licht, jouw beZieling visueel zichtbaar maken.

LichtVeldbewerker

Als Mens ben je nooit alleen onderweg. Samen met Moeder Aarde en het Universum delen en vormen we een collectief veld vanuit onze levenservaringen, ons denken, ons voelen, ons Zijn.

Als LichtVeldbewerker deel ik graag het reeds herontdekte Licht in mijzelf met het veld rondom als schrijver, als spreker, als pelgrim en als kunstwerker. Op mijn Facebookpagina en mijn blog kan je mijn persoonlijke levensweg volgen. Verder vind je op mijn blog ook mijn poëzie, mijn eigen-wijs-heidjes en de verworven inzichten in de vorm van Leefstof. In mijn webwinkel bied ik (binnenkort) graag mijn ontwerpen en schrijfsels in verschillende vormen bedrukt aan.


Mijn Missie

Onderweg naar de herontdekking van de eigen Goddelijkheid in de Levenservaring van de Aardse dualiteit, faciliteer ik graag elke Mens die ik mag ontmoeten in het herinneren en visualiseren van hun eigen Oorspronkelijke Licht en Goddelijkheid.


Persoonlijke levensweg


Nieuwsbrief

Wens je maandelijks op de hoogte te blijven
van mijn creatieve woorden en beelden?

Blogbrief

Wens je mijn blogposts rechtstreeks
in je mailbox te ontvangen bij publicatie?