Over mij

Voluit is mijn naam Helena Gwyn Nijns. Helena Gwyn zijn mijn twee nieuwe voornamen die ik enkele jaren geleden koos bij de start van mijn transitie van biologische man naar wie ik vandaag zichtbaar ben, gewoon mens.

Helena en Gwyn zijn beide intuïtief aangevoeld en dragen in betekenis uit waarvoor ik voel in dit leven op deze manier aanwezig te zijn. Helena betekent Lichtbrenger of fakkeldrager en ook wel Griekse schoonheid :). Gwyn is Keltisch, verbonden met Gwyneth en Guinevere (van de Arthuriaanse legende) en betekent wit, zuiver, goddelijk of spiritueel. Als Goddelijke Lichtbrenger wens ik de aangeboren goddelijkheid in elke mens aan te wakkeren door de innerlijke weg hier naartoe zelf te voor te gaan. Een pelgrimstocht langsheen de duisternis en dualiteit in jezelf onderweg naar onvoorwaardelijkheid en eenheid, naar het Licht en de Liefde die we in essentie allen zijn. Verlichting is een proces dat je aangaat met jouw Zelf.

Mijn tocht bracht me al langs verschillende uiteenlopende levenservaringen en plaatsen. De eerste 31 jaar poogde ik ‘zo man mogelijk’ te zijn, te voldoen aan externe verwachtingen en projecties. Een burn-out deed mij bewust onderweg gaan naar eenvoudig mens-zijn. Professioneel was ik 15 jaar voornamelijk actief als leerkracht godsdienst en informatica in het secundair onderwijs. In april 2019 verliet ik deze positie definitief om een bore-out te voorkomen en voluit mijn eigen weg te gaan. Die vatte ik aan met een letterlijke pelgrimstocht naar Santiago. Verder brachten de bochten in mijn tocht mij bijvoorbeeld van bijna fundamentalisch katholieke seminarist tot stevig uitgaande bboy. Ik zocht meermaals extremere grenzen op zoek naar mijn eigen unieke midden.

Deze Levensweg bewandel ik niet alleen en niet zonder hulp. Ik consulteer ter ondersteuning vaak verschillende behandelaars en sinds enige tijd word ik op mijn weg al channelend begeleid door mijn gidsen met als mentor Yeshua. Ik vervolg een boeiend pad met ups en downs dat ik al enkele jaren deel via mijn blog. Stapsgewijs vinden mijn schrijfsels zich ook naar verdiepende quotes en gepubliceerde boeken

De verworven inzichten onderweg deel ik met enthousiasme ook als spreker in verschillende interactieve lezingen rond thema’s zoals gender, identiteit, spiritualiteit, bewustzijn en Nieuwe Tijd. Als visuele creatieveling schilder en teken ik met vreugde op doek en digitaal surrealistische en bezielde ontwerpen waarmee ik de diepere bodems van onze werkelijkheid in het Licht poog te brengen. En tot slot zet ik deze schrijvende, visualiserende en channelende kwaliteiten ook graag in voor een persoonlijke begeleiding van jouw levenstocht.

Neem in alle vrijblijvendheid een kijkje binnen mijn aanbod of in mijn winkel, schrijf je in op mijn nieuwsbrief als je op de hoogte wenst te blijven van mijn creatieve uitdrukkingen en activiteiten of neem bij interesse eenvoudig contact met mij op via onderstaand formulier. Ik sta je graag te woord.


Nieuwsbrief

Wens je graag maandelijks op de hoogte te blijven van mijn creatieve woorden en beelden? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief!